Onze klanten vertellen…

Onze klanten vertellen…2019-01-03T08:51:14+00:00

Wij zijn trots te mogen werken voor:

Stichting IZZ

Na jarenlang gebruik gemaakt te hebben van onze eigen servers heeft IZZ in 2018 de stap gemaakt om vanuit de cloud te gaan werken. We hebben gekozen om dit met werkplekstandby te doen, dit product van Computel Standby is ons geadviseerd door onze IT-partner Van Dam ICT.

Na een migratie welke probleemloos is verlopen en de medewerkers geen hinder van hebben ondervonden werken we nu al meerdere maanden tot volle tevredenheid met Werkplekstandby. We kunnen nu optimaal gebruik maken van de voordelen die deze manier van werken ons biedt, zo zijn we flexibel in het delen van informatie en kunnen op elke locatie werken, nieuwe werkplekken zijn snel operationeel. IZZ is met deze oplossing klaar voor de toekomst, het systeem kan eenvoudig meegroeien zonder dat we hoeven te investeren in nieuwe apparatuur.

Lucky Light

Vijf jaar geleden hebben wij onze derde server door Computel laten plaatsen. Gekscherend werd toen al door Paul (van Computel, red.) gemeld dat dit de laatste zou zijn, omdat we tegen de tijd dat deze server vervangen moest worden, we in de Cloud zouden kunnen werken. En zo is het ook gegaan.

Omdat wij te horen kregen dat al onze applicaties zonder problemen konden werken binnen Werkplek Standby, zijn we in gesprek gegaan over deze oplossing. De optelsom van voordelen maakte de keuze eenvoudig: we hebben geen omkijken meer naar de aanschaf van licenties, er is geen systeembeheer meer benodigd en we loggen vanaf elke willekeurige locatie in op onze eigen werkplek. Ook niet onbelangrijk: de besparingen op elektriciteit door het achterwege kunnen laten van server en noodstroomvoorziening zijn aanzienlijk.

Na oplevering bleek dat één van onze softwarepakketten extra serverkracht nodig had; hier zijn wij snel en kordaat in voorzien. De waarde van de schaalbaarheid die samengaat met werken in de Cloud werd toen maar al te duidelijk. De zorg over onze IT is nu simpelweg in goede handen.

Speck pompen

Van Dam ICT regelt al vanaf 2007 mijn zakelijke ICT. Nog nooit heb ik getwijfeld om over te stappen. Ik had destijds mijn eigen onderneming en ben zodra het kon overgestapt op Werkplek Standby. Het is ideaal voor mij: je sluit op kantoor je computer af en rijdt voor de files naar huis. Thuis start je je computer weer op en je typt verder waar je gebleven was.

Nog een groot voordeel is dat je altijd de nieuwste versies van de programma’s tot jouw beschikking hebt. Daarbij draaien ook eigen programma’s prima binnen Werkplek Standby. Tegenwoordig werken we bij Speck Pompen met 16 gebruikers met Werkplek Standby. Natuurlijk gaat er best eens iets mis, maar er wordt naar je geluisterd en er wordt iets mee gedaan. Je probleem wordt opgelost en nog fijner is dat er wordt gecommuniceerd.

Dit zijn de verdiensten van Paul van Dam. Paul weet wat een ondernemer belangrijk vindt en dat de ICT bij een bedrijf gewoon moet werken. Wat mij altijd is bijgebleven: ik was tien jaar geleden op een netwerkavond en Paul stelde zichzelf voor: “Ik ben Paul van Dam, ik heb een ICT bedrijf en een koe.” Elke aanwezige heeft hem die avond aangesproken.