Wat vooral telt, is wat jij ons vertelt

Stichting IZZ

Na jarenlang gebruik gemaakt te hebben van onze eigen servers heeft IZZ in 2018 de stap gemaakt om vanuit de cloud te gaan werken. We hebben gekozen om dit met werkplekstandby te doen, dit product van Computel Standby is ons geadviseerd door onze IT-partner Van Dam ICT.

Na een migratie welke probleemloos is verlopen en de medewerkers geen hinder van hebben ondervonden werken we nu al meerdere maanden tot volle tevredenheid met Werkplekstandby. We kunnen nu optimaal gebruik maken van de voordelen die deze manier van werken ons biedt, zo zijn we flexibel in het delen van informatie en kunnen op elke locatie werken, nieuwe werkplekken zijn snel operationeel. IZZ is met deze oplossing klaar voor de toekomst, het systeem kan eenvoudig meegroeien zonder dat we hoeven te investeren in nieuwe apparatuur.

Lucky Light

Vijf jaar geleden hebben wij onze derde server door Computel laten plaatsen. Gekscherend werd toen al door Paul (van Computel, red.) gemeld dat dit de laatste zou zijn, omdat we tegen de tijd dat deze server vervangen moest worden, we in de Cloud zouden kunnen werken. En zo is het ook gegaan.

Omdat wij te horen kregen dat al onze applicaties zonder problemen konden werken binnen Werkplek Standby, zijn we in gesprek gegaan over deze oplossing. De optelsom van voordelen maakte de keuze eenvoudig: we hebben geen omkijken meer naar de aanschaf van licenties, er is geen systeembeheer meer benodigd en we loggen vanaf elke willekeurige locatie in op onze eigen werkplek. Ook niet onbelangrijk: de besparingen op elektriciteit door het achterwege kunnen laten van server en noodstroomvoorziening zijn aanzienlijk.

Na oplevering bleek dat één van onze softwarepakketten extra serverkracht nodig had; hier zijn wij snel en kordaat in voorzien. De waarde van de schaalbaarheid die samengaat met werken in de Cloud werd toen maar al te duidelijk. De zorg over onze IT is nu simpelweg in goede handen.

Akkolade

Al snel na de oprichting van Akkolade zijn wij overgegaan op werken in de Cloud. Onze filosofie hierbij is dat je moet doen waar je goed in bent, en je focus moet houden op de kerntaken van de onderneming. Onze Cloud-diensten namen wij in beginsel af bij een partij in het westen van het land.

Met Paul van Dam maakten wij kennis door de ict-netwerken die hij aanlegde. Toen hij aangaf ook ‘online werkplekken’ te kunnen bieden, zijn wij al snel overgestapt op Werkplek Standby. Niet alleen was het prettig dat Paul in de buurt zat om even voor een printer of pc langs te kunnen komen; ook maakte hij duidelijk hoe belangrijk een prettige samenwerking met de klanten voor hem is.

Wat mede beslissend was bij onze keuze, is dat Paul aangaf niet voor ieder ‘wissewasje’ een factuur te sturen. En daar heeft hij zich aan gehouden. Daarbij is het serviceniveau dat met Werkplek Standby wordt geboden hoog. Wanneer medewerkers een ict-vraagstuk hebben, is het “bel gewoon Van Dam en het wordt opgelost”. De helpdesk is behulpzaam en slagvaardig. Er wordt met je meegedacht en er worden aanwijzingen gegeven over hoe het beter of sneller kan.

Het uitbesteden van ict middels Werkplek Standby betekent daarbij vooral flexibiliteit: in onze snel groeiende HR netwerkorganisatie is het moeiteloos kunnen toevoegen van werkplekken een groot voordeel. We hebben geen zorgen over beveiliging en de AVG en we werken precies zoals op een ‘normale’ pc. Je pakt het met werken in de Cloud gewoon een stuk breder aan dan via de oplossingen van Google en Microsoft Office. Onze medewerkers geven we dan ook mee standaard via Werkplek Standby te werken, want dit is veilig en up-to-date.

Daarnaast werd het gemak van Werkplek Standby ons eens te meer duidelijk toen vanuit Cuba, New York en diverse locaties in Azië werd gewerkt. Overal werd ingelogd, en het werkt gewoon. Niet dat het altijd wenselijk is, maar de mogelijkheid is er zo ook om in de vakantie feilloos door te kunnen werken.

Het werken met Paul en Werkplek Standby ervaren wij als echt partnership. ICT kost nou eenmaal geld, maar het is daarbij wel fijn dat je het gevoel hebt dat er met je wordt samengewerkt: dat de kosten binnen het reële worden gehouden, en vooral dat de klantrelatie centraal staat.

Speck Pompen

Van Dam ICT regelt al vanaf 2007 mijn zakelijke ICT. Nog nooit heb ik getwijfeld om over te stappen. Ik had destijds mijn eigen onderneming en ben zodra het kon overgestapt op Werkplek Standby. Het is ideaal voor mij: je sluit op kantoor je computer af en rijdt voor de files naar huis. Thuis start je je computer weer op en je typt verder waar je gebleven was.

Nog een groot voordeel is dat je altijd de nieuwste versies van de programma’s tot jouw beschikking hebt. Daarbij draaien ook eigen programma’s prima binnen Werkplek Standby. Tegenwoordig werken we bij Speck Pompen met 16 gebruikers met Werkplek Standby. Natuurlijk gaat er best eens iets mis, maar er wordt naar je geluisterd en er wordt iets mee gedaan. Je probleem wordt opgelost en nog fijner is dat er wordt gecommuniceerd.

Dit zijn de verdiensten van Paul van Dam. Paul weet wat een ondernemer belangrijk vindt en dat de ICT bij een bedrijf gewoon moet werken. Wat mij altijd is bijgebleven: ik was tien jaar geleden op een netwerkavond en Paul stelde zichzelf voor: “Ik ben Paul van Dam, ik heb een ICT bedrijf en een koe.” Elke aanwezige heeft hem die avond aangesproken.

Jouw zakelijke IT
goed voor elkaar?

 

We laten graag onze klanten spreken

Ervaring van Daphne de Zuur Stichting IZZ

Na een migratie welke probleemloos is verlopen en de medewerkers geen hinder van hebben ondervonden werken we nu al meerdere maanden tot volle tevredenheid met Werkplek Standby.

Boers Makelaars
Douwes en Partners
Stichting IZZ
Schadenet
Lucky Light
Mulder aannemersbedrijf
Speck Pompen
Makelaarskantoor Bouwman
Bultman Autoverhuur
Bureau Stoer